Как да перем джинсите

неделя, 28 февруари 2010 г.

Дрехите от деним отдавна са заели почетно място в гардероба на всеки съвременен човек. Какви са начините да се грижим за тях, така че да запазят добрия си външен вид за дълго време. Едно от най-важните неща, които трябва да се запомнят, когато става дума за дънкови облекла, е никога да не се дават на химическо чистене. Химикалите бързо ще ги превърнат в парцал. Повечето дънки се втвърдяват след всякакъв вид пране, но особено трудно става тяхното обличане след престоя им в автоматична сушилня. Така или иначе, джинсите бързо заемат формата на тялото малко след като се обле-

кат. Добре е дънките да не се гладят, а вместо това да се опънат хубаво веднага след като се прострат за изсушаване и така да заемат желаната форма. Денимът има едно уникално свойство - колкото повече се носи и пере, толкова по-добре изглежда. Има няколко основни правила това тяхно свойство да се прояви с пълна сила:

• Преди пране всички ципове трябва да са закопчани, за да не разкъсат плата при въртенето в пералнята.

• Джинсовите изделия трябва да се перат винаги обърнати на обратно.

• Не използвайте препарати, съдържащи избелващи съставки.

• При накисването прахът за пране винаги трябва да е разтворен добре във водата, а не да се посипва направо върху дрехата.

• При сушенето не изстисквайте и не мачкайте дрехата, а просто я окачете на простора и оставете водата сама да се изцеди.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Copyright © 2010