Пазаруването - никога на гладно

събота, 6 март 2010 г.

Изключително важен фактор за успешно отслабване е пазаруването. Ако хладилникът ви е пълен с вкусни и висококалорични сладости, ще ви е много трудно да се храните диетично и здравословно. Затова избягвайте продуктите, които са заплаха за фигурата ви. Каквото и да правите в магазина обаче, най-важно е да спазвате следното правило: никога не пазарувайте с празен стомах. Нахранете се добре, преди да тръгнете между отрупаните рафтове. Иначе със сигурност ще напълните количката си с вредни изкушения, които провалят диетата и желанието да се храните балансирано.

Преди да влезете в супермаркета, планирайте предварително покупките си. Най-добре е да пазарувате веднъж седмично, защото така няма да се изкушавате всеки ден да си купувате плодови млека или вафли. Ще ядете само полезните храни, които имате в хладилника.

Често се чуват „сериозни" аргументи против диетичните храни, като например - това, че били скъпи. Проблемът не е в цената. Продукти, богати на мазнини и на „лоши" въглехидрати, струват толкова, колкото и диетичните.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Copyright © 2010